DRUŠTVOVESTI

Pravo mesto za odmor – „Avlija na Drenovici“

Jedno od domaćinstava na području opštine Gornji Milanovac koje se bavi seoskim turizmom je i domaćinstvo „Avlija na Drenovici“, koje se nalazi u selu Drenova. Ovo domaćinstvo se uspešno bavi seoskim turizmom od 2018. godine.

Snežana Tomašević vlasnica domaćinstva „Avlija na Drenovici“, seća se svojih početaka u ovom biznisu:

Mi smo započeli renoviranje kuće 2008. godine, prvenstveno smo želeli da sredimo domaćinstvo samo za naš boravak ovde sa decom. Zatim smo 2018. godine, došli da ideju da registrujemo domaćinstvo i da krenemo da se bavimo seoskim turizmom. Kuća je već bila u lošem stanju, ali mi smo vremenom to sve uspešno sredili. U međuvremenu smo saznali za IPARD fond i bespovratna sredstva koja se dodeljuju i tada smo došli na ideju da dodamo još jedan objekat, jer su nam se javljali gosti koji imaju velike porodice i kako bismo svima izašli u susret trebalo nam je još soba. Što se tiče sadržaja koji nudimo našim gostima, imamo teren za badminton, za boćanje i odbojku. Pored toga nedavno smo uradili i bazen, saunu i masažnu kadu, tako da gosti koji dođu imaju pravi ugođaj u našem domaćinstvu – Snežana Tomašević vlasnica domaćinstva „Avlija na Drenovici“.

Snežana Tomašević vlasnica domaćinstva „Avlija na Drenovici“

U poseti ovom domaćinstvu bila je Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

Ovo je, za sada jedino domaćinstvo na teritoriji naše opštine koje je svoj projekat uspešno realizovao preko IPARD fonda Republike Srbije. Kod nas su registrovani u Turističkoj organizacije opštine Gornji Milanovac sa svojih sedam apartmana, kapacitet dvadeset ležaja. Oni pored toga imaju prateće sadržaje, saunu, odbojkaški teren, teren za boćanje i bazen, tako da gosti koji dođu ovde zaista dobiju kvalitetnu uslugu. Ono što je nama jako bitno je to da, pored toga što imamo zaista veliki broj ljudi koji se bave seoskim turizmom, naša opština je zahvaljujući subvenciji koja traje već pet godina i trajaće u narednom periodu doprinela razvoju sela na jedan drugačiji način. Pružili smo mogućnost našim domaćinima da pored poljoprivrede mogu da se bave i turizmom i to veoma uspešno. Na taj način smo omogućili pre svega ženskoj populaciji, odnosno, našim domaćicama da budu ostvarene u tom smislu, da imaju svoje firme, da se uspešno bave ovim poslom i da se osećaju zaista društveno korisnim. Nama u turizmu to jako znači, zbog toga što na taj način promovišu lepote našeg kraja i našu celu opštinu i prezentuju nas na najbolji mogući način. Turisti koji dođu ovde, pored divnog smeštaja i hrane, imaju divan ugođaj. Mi smo tu da pomognemo svim našim domaćinima da to rade na pravno legalan način, da se registruju, da koriste e-Turista portal i vaučere Republike Srbije i da na taj način da pružaju najbolju moguću uslugu svojim gostima – izjavila je Nevena Obradović, direktorka TO opštine Gornji Milanovac.

Nevena Obradović, direktorka TO opštine Gornji Milanovac

Domaćinstvo se nalazi na obali reke Drenovice i svojim posetiocima nudi bogat sadržaj, pored uživanja u prirodi koje je zagarantovano, tu su i brojne aktivnosti za ljubitelje sporta, ali i sjajna domaća hrana kojoj niko ne može odoleti.

 

GM PRESS

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button