sportVESTI

OKK Takovo, završni turnir pionira zapadne Srbije

U nedelju 28.04.2024. godine u hali “Breza” odigran je završni košarkaški turnir za pionire zapadne Srbije. Učestvovale su tri ekipe: OKK “Zlatar” iz Nove Varoši, OKK “Šabac” i domaćin turnira OKK “Takovo”. Turnir je osvojila ekipa OKK Zlatar pobedama protiv OKK Takova rezultatom 52:84 (13:27, 13:32, 11:16, 15:09) i protiv OKK Šapca rezultatom 100:95 (31:25, 17:26, 22:30, 30:14). U utakmici za drugo mesto OKK Šabac je savladao OKK Takovo rezultatom 89:74 (18:20, 26:24, 20:15, 25:15). Pehar za pobednika turnira uručio je predsednik OKK Takova Zoran Milovanović. Pojedinačne titule, MVP turnira i za najboljeg strelca osvojio je Vaso Šaponjić iz OKK Zaltar za koga će se tek čuti u košarkaškom svetu.

Sve čestitke ekipi OKK Zlatara. Pokazali su ekipno i pojedinačno najviše.

U prvoj utakmici košarkaši Zlatara od početka nametnuli su svoj ritam i stekli nedostižnu prednost u prvom poluvremenu. Dominirao je reprezentativac Vaso Šaponjić koji je prikazao raskošan talenat i umeće. Pokrivao je sve pozicije na terenu, pogađao trojke, probijao odbranu solo prodorima, asistirao i poentirao pod obručima. Na kraju utakmice sakupio je 35 poena. Doprinos pobedi dali su i Obućina, Bajrović, Jelić. Pioniri Takova u utakmicu su ušli stegnuto. Kada su pojačali odbranu vrlo brzo su ušli u problem sa ličnim greškama. U drugom poluvremenu zaigrali su bolje i konkretnije ali to nije uticalo na rezultat. Kod domaćina najviše je pružio Ognjen Milićević 17 poena, Vukašin Savić 10, Pavle Mijatović i Lazar Soković sa po 7 poena.

U drugoj utakmici turnira između OKK Zlatara i OKK Šapca viđena je neizvesna i zanimljiva utakmica. Takođe, za ekipu OKK Šabac nastupa talentovani Rastko Pavlović koji svojim predispozicijama i talentom daje ogroman doprinos svom timu. Tu su Ćirković, Branković, Isailović i Petrović koji čine kompaktnu ekipu. Ekipa Zlatara je bolje otvorila utakmicu međutim šapčani se nisu predavali već su zaigrali efikasno i na poluvreme su otišli sa prednošću 3 poena. U tećoj četvrtini šapčani su uvećali prednost na 9 poena razlike tako da se činilo da su nadomak trijumfa. Međutim Vaso Šaponjić je preuzeo odgovornost na sebe i najviše doprineo preokretu rezultata. U napadu je bio nezaustavljiv. Tome u prilog ide i činjenica da je u tako neizvesnoj utakmici postigao čak 74 poena od 100 poena koliko je postigla njegova ekipa.

U trećoj utakmici između OKK Takova i OKK Šapca domaćini su zaigrali dosta bolje nego u prvoj utakmici naspram razočaranih šapčana. Viđena je izjednačena utakmica što je i rezultat pokazivao 44:44. U drugom poluvremenu sve do sredine četvrte četvrtine utakmica je bila neizvesna, rezultat na jedan posed. Međutim kada su Mijatović i Savić morali da napuste igru zbog pet ličnih grešaka tada su gosti počeli da se rezultatski odvajaju i pitanje pobednika je bilo rešeno. U ekipi Takova najveći energiju i angažovanje ispoljio je Lazar Soković postigavši 25 poena. Pratili su ga Vukašin Savić sa 18 i Ognjen Milićević sa 16 poena.

Sudije Vesna Petrović iz Gornjeg Milanovca i Ivan Dobrić iz Valjeva iako nisu imali nimalo lak zadatak obavili su svoj deo posla na visokom nivou.

Treba istaći da prema rečima delegata turnira Vojkana Stančića iz Valjeva, OKK Takovo zaslužuje najviše ocene za organizaciju turnira. Zahvaljujemo se osoblju src “Breza” jer su omogućili da se turnir organizuje u izvanrednim uslovima i da sve protekne u najboljem redu.

 

 

 

GM PRESS/OKK Takovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button