VESTIZAJEDNICA

Predstavljen novi broj Žičkog blagovesnika

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa Žičkog gospodina Justina, izašao je novi broj Žičkog blagovesnika za jul-septembar 2022. godine. Najnovije izdanje Žičke eparhije sadrži razne teme i stalne rubrike, a odgovorni urednik je otac Aleksandar Jevtić iz Kraljeva.

Ljubitelji pisane reči u raznovrsnom odabiru tema naći će zanimljive i čitanja vredne prikaze o teologiji i nauci, besede, pesme, kao i zapažene radove učenika veronauke. Novi broj časopisa predstavio je danas u Sali Parohijskog doma u Gornjem Milanovcu jedan od članova Uređivačkog odbora, veroučitelj Milorad Vasiljević.

Ono što nam donosi novo izdanje Žičkog BlaIgovesnika jesu razne teme, a prva je rubrika posvećena prazniku Vidovdanu, potom rubrika iz Riznice pravoslavlja sa stručnim teološkim radovima, zatim rubrika U Dijalogu sa naukom i rad koji se osvrće na nauku i teologiju, tu su i prikazi u okviru parohijskih priča i Lirski blagovesnik koji se bavi pesništvom. U okviru rubrike Veronauka našla su se i dva zapažena rada učenika ETŠ “Knjaz Miloš” i, za kraj, Letopis bogosluženja episkopa Žičkog gospodina Justina, koji je pripremio đakon Stefan Simić– kaže Vasiljević.

Milorad Vasiljević, veroučitelj u ETŠ “Knjaz Miloš”, foto/ Gm Press

Novo izdanje Blagovesnika se može kupiti u crkvama i manastirima Žičke eparhije, a u Gornjem Milanovcu u crkvenoj prodavnici.

GM PRESS/A. Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button