kulturaVESTI

Riblja čorba na šesnaestom Srpskom festivalu svetske muzike

Veliki koncert najdugovečnije srpske rok grupe Riblja čorba održava se u okviru muzičkog festivala “Serbia World Festival” u Gornjem Milanovcu, narednog ponedeljka, 22. aprila.

Najavljeni rok spektakl pod Rudnikom, na milanovačkom gradskom trgu dolazi u sklopu turneje benda koja obuhvata i slovenačke Brežice, Ljubljanu, Novi Sad, Kulu itd.

Uoči koncerta frontmen grupe Bora Đorđević pozvao je sve fanove Riblje čorbe iz Milanovca i okoline da dođu da slušaju rokenrol, dok je za beogradsko štampano izdanje “Ilustrovane Politike” kazao da očekuje da će biti na nivou zbog publike i vernih navijača “Čorbe” prema kojima imaju odgovornost.

“Takođe, siguran sam da će na svirku doći i moji dragi prijatelji sa Rudnika – kum Adžo, Mikica, Okac…”, izjavio je Bora Čorba.

Kazao je i da svirke po Srbiji, posebno u Milanovcu, rodnom Čačku, Užicu, Kraljevu… nose vrlo važnu dimenziju jer se radi o edukovanim i muzički obrazovanim fanovima.

Od milanovačkih i uopšte srpskih grupa izdvojio je posebno Bjesove, kao njemu sjajan bend.

“Bjesovi su veliki, kultni bend, sa samo njihovim vernim fanovima”, istakao je Bora.

On je veoma vezan za Rudnik, na kome je živeo, i na kom je svojevremeno organizovao koncert koji je imao humanitarni karakter, kao pomoć za dovršetak izgradnje Crkve Svetog Đorđa.

“Tačno je da smo svi zajedno napravili jedan veliki rok koncert koji se zvao “Pogledaj dom svoj, anđele” i od prihoda je pokrivena crkva na Rudniku. Učestvovali su poznati bendovi, a najlepše je što smo mi, tradicionalno posvađani Srbi, bili složni i disali kao jedan”, naveo je, između ostalog, Đorđević.

“Čorbu” uskoro očekuje i izdavanje 21. studijskog albuma pod imenom “Ljubav i smrt”.

 

Miloš Micanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button