DRUŠTVOVESTI

Svadba posle 36 godina

Na Svetog Savu u hramu Svete Trojice u Gornjem Milanovcu, u svečanom duhu sudbonosno DA rekli su Ivana i Branko Aleksić. Nakon 36 godina zajedničkog života odlučili su da svoju ljubav krunišu i u crkvi.

-Mi smo obavili građansko venčanje u Švajcarskoj 1990.godine, a živimo zajedno od 1988 godine. Prema našim verovanjima ako se ne venčaš u crkvi, nećeš na onom svetu biti zajedno sa supružnikom. Moja žena je mene sve ove godine gledala kao malo vode na dlanu zato želim da ona uvek bude kraj mene, to je divna supruga koja se traži „lučem“ –kaže mladoženja Branko Aleksić.

mladoženja Branko Aleksić

Branko Aleksić, ne samo da je ponosan na svoju ženu već je ponosan i na svoju porodicu.

-Imam iz prvog braka troje dece. Ivana ima jedno dete. Ne pravimo nikakve razlike. Svi se lepo slažemo. Sada su već stigli i unučići. Moja ćerka ima blizance i čeka još jedno dete a sin ima dvoje dece. Ja sam bogat čovek u srcu i u duši, to je najveće bogatstvo, pare ne čine čoveka bogatim – rekao je Branko.

Naši običaji od davnina nalažu da je glavni svedok na venčanju kum. Najčešće to biva staro porodično kumstvo, međutim u životnoj priči Aleksića, društvene mreže su odigrale bitnu ulogu u izboru kuma.

-Preko facebook-a smo se upoznali i kada smo se prvi put videli osećaj je bio kao da smo najrođeniji, kao da se znamo 100 godina – objašnjava Zoran Milisavljević kum porodice Aleksić.

Zoran Milisavljević kum porodice Aleksić

Veliki dan za Aleksiće, pripremili su trpezu ljubavi, proslavili Svetog Savu, venčali se i ovekovečili svoju ljubav i u veri. Da li će crkveno venčanje doneti promene, pitali smo Ivanu koja je kotoličke veroispovesti.

-Ništa se neće promeniti u našem braku, sve će biti onako kako je i kako smo navikli. Ispuniće se moja životna želja da se u trenutku mog venčanja čuje molitva „Ave Maria” –rekla je Ivana.

mlada Ivana Aleksić

Po odobrenju Vladike Justina, Ivanina želja je ispunjena i sklopljen je mešovit brak.

Pored toga što su brojni, članovi porodice Aleksić od davnina se bave muzikom i veoma su zanimljiva porodica. Retko se dešava da sin svira na očevoj svadbi kao što je to ovom prilikom bio slučaj.

-Malo jeste čudno, ali imam dovoljno iskustva da umem da se nosim sa tim. Malo mi je smešno ali mi je i lepo. Drago mi je, prorade emocije – kaže Vojkan Aleksić Brankov sin.

Vojkan Aleksić Brankov sin

 Sklapanje braka Aleksići su proslavili u prisustvu mnogobrojnih rođaka kao i prijatelja sa svih strana sveta u veseloj atmosferi u restoranu „Gruža”.

 

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button