DRUŠTVOVESTI

Po 10.000 dinara uskoro na računima svih zaposlenih u lokalnoj administraciji i ustanovama čiji je osnivač Opština Gornji Milanovac

Danas je održana 57. sednica Opštinskog veća. Pred većnicima se našao obiman dnevni red, ali imajući u vidu tačnost i revnost svih izvestilaca, sednica je brzo protekla i usvojene su sve tačke dnevnog reda.

Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac, danas je razmatralo sve programe rada za 2024.godinu svih direktnih i indirektnih budžetskih korisnika. Ovo je preduslov da bismo mogli imati još jednu sednicu Skupštine opštine do kraja godine i da bi od prvog januara sva javna preduzeća i ustanove mogli nesmetano da rade i da troše budžetska sredstva koja su im opredeljena usvajanjem budžeta za 2024.godinu – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

Mimo investicionih ulaganja i kapitalnih investicija, najviše sredstava iz opštinskog budžeta sledeće godine biće izdvojeno za PU „Sunce“.

Najveće povećanje budžeta od preko 57 miliona dinara ima PU „Sunce“, najveći deo tog iznosa usmeren je na povećanje zarada svih zaposlenih u predškolskoj ustanovi u visini od 10% koje će uslediti od 1.janura 2024.godine. Mi smo dobili Zaključak Vlade o isplati jednokratne novčane pomoći svima koji rade u lokalnoj administraciji. Tu odluku smo protumačili tako da svi zaposleni u opštinkoj upravi i ustanovama čiji je osnivač Opština Gornji Milanovac, imaju prava da dobiju po 10.000 dinara, uključujući i PU „Sunce„ – dodao je Kovačević.

Jedna od tačaka današnjeg zasedanja odnosila se na razmatranje Odluke o utvrđivanju cene vode iz sistema JP za vodosnabdevanje „Rzav“, a reč je o poskupljenju od dva dinara po kubiku koje će ovog puta ići na teret JKP „Gornji Milanovac“. Poskupljenje za sada neće opteretiti račun krajnjih korisnika, ali se to može očekivati tokom sledeće godine, objasnio je Kovačević.

 

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button