DRUŠTVOVESTIZDRAVSTVO

Veliki dan za zdravstvo

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije u stalni radni odnos primljeni su zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su po ugovoru o radu ili nekom drugom osnovu bili radno angažovani tokom kovid pandemije. Prema podacima Ministarstva zdravlja najveći broj ugovora na neodređeno dodeljen je radnicima sa područja Moravičkog okruga. Svečana dodela ugovora na neodređeno vreme za radnike Doma zdravlja Gornji Milanovac upriličena je danas u Svečanoj sali Kulturnog centra.

-48 zaposlenih u Domu Zdravlja Gornji Milanovac danas je dobilo ugovore na neodređeno vreme. Ja sam presrećan zbog njih jer su ovo zaista zaslužili. Tokom kovida oni su dali neizmeran doprinos, nisu se bojali za svoje živote, nisu se bojali za svoje najbliže, srcem su pomogli i opštini Gornji Milanovac i svim našim građanima. Takođe, ovo je veliki dan i za zdravstvenu ustanovu koja dobija novozaposlene i čiji je cilj da pruži ravnomernu primarnu zdravstvenu zaštitu na teritoriji cele opštine. Mi smo mnogo toga učinili kako bi zdravstvene usluge bile dostupnije svim građanima i ove godine smo nabavili šest automobila za Dom zdravlja. Pre sedam godina, mi smo Dom zdravlja zatekli u veoma lošem stanju. Račun ove ustanove je bio u blokadi, 11 lekara godinu dana nije primalo platu, štrajkovali su glađu ispred opštine. Danas, sedam godina kasnije Dom zdravlja ima mnogo više opreme, otvorili smo neke nove službe, navešću službu Hitne pomoći kao i Savetovalište za dijabetes, a renovirali smo i ambulante na seoskom području. Pored 30 lekara koje smo zaposlili u nekom prethodnom periodu, danas 48 novih radnika ne samo lekara i medicinskih sestara već i pomoćnog osoblja. Ja sam presrećan što će zdravstveni sistem u Gornjem Milanovcu samo napredovati u narednom periodu– rekao je Dejan Kovačević predsednik opštine nakon dodele ugovora radnicima Doma zdravlja.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac

Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja najpre se zahvalio Vladi Republike Srbije što je ispoštovala trud i zalaganje radnika koji su u najtežem periodu, periodu kovida, radili rizikujući svoje živote.

– Među njima su lekari, stomatolozi, stomatološke sestre, dosta medicinskih sestara ali i nemedicinski kadar bez koga mi ne možemo svoje poslove završiti. Hvala i našem predsedniku opštine, gospodinu Kovačeviću koji je sa svoje pozicije učinio sve što je bilo potrebno da bi ovi ljudi bili sa nama ovde. Radnici Doma zdravlja će i u buduće dati sve od sebe u cilju unapređenja kvaliteta rada i pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite za sve građane Gornjeg Milanovca– između ostalog rekao je Aleksandar Čivović.

Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja

Svoje utiske i sećanja na kovid ambulantu, najteži period u zdravstvu iznela je Vesna Avramović.
-Bilo je mnogo posla, bilo nam je mnogo teško, ali izborili smo se. U tom periodu ne samo da smo stekli nova znanja već i nove prijatelje– istakla je Vesna.

Vesna Avramović

Milan Pešović primljen je na radno mesto vozača Doma zdravlja.
Izuzetno mi je drago što sam dobio rešenje za stalno, zadovoljan sam uslovima i poslom koji obavljam. Počeo sam da radim baš kada je proglašena pandemija kovida. Zaista je bilo teško, to ne može da se opiše– rekao je Pešović.

Milan Pešović

Među novozaposlenima na neodređeno je i Vanja Radmilac:
-Radila sam kao sestra opšteg smera u Kovid ambulanti godinu i devet meseci. Zaposlenje mi mnogo znači, kolektiv je divan i radujem se što nastavljamo saradnju– dodala je Vanja.

Vanja Radmilac

Pored zaposlenih u Domu zdravlja ugovore na neodređeno je dobilo i 26 zdravstvenih radnika, saradnika i drugog osoblja u Opštoj bolnici Gornji Milanovac.

 

GM Press/Marijana Jakšić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button