DRUŠTVOVESTI

Gornji Milanovac zauzima značajno mesto na mapi primamljivih turističkih destinacija

Kulturno-istorijski poznat, prirodno bogat i atraktivan

Turistička organizacija Opštine Gornji Milanovac  tokom cele godine , kroz dinamičan i sadržajan koncept promoviše naš grad, njegove znamenitosti, kulturno-istorijsko nasleđe, muzičke događaje, prirodne potencijale i etno domaćinstva.  Iz godine u godinu beleži se sve veći broj turista, kaže Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

Gornji Milanovac je opština u kojoj turistička sezona traje cele godine. Konkretno Rudnik je destinacija koja je turistima primamljiva kako tokom zime tako i u letnjoj sezoni.  Poseduje divne smeštajne kapacitete a pored toga imamo i veliki broj domaćinstava koji se profesionalno bave seoskim turizmom.  Namera nam je bila da bude atraktivan i primamljiv turistima kojima je prioritet aktivni turizam. Tako da Rudnik poseduje i veliki broj pešačkih staza. Do kraja ove godine na sajtu Turističke organizacije naći će se poglavlje koje će obuhvatiti sve informacije  o obeleženim stazama, a sadržaće i linkove sa video prikazima. Prema poslednjim podacima o broju turista koji su posetili ovaj deo naše opštine,  Rudnik je bio duplo posećeniji u odnosu na prethodni period.  Tokom proleća kada obeležavamo i dan opštine, organizujemo niz manifestacija poput Svetskog festival srpske muzike, brojne koncerte, predstave, ugostili smo veliki broj stranih turista. Kasnije je  usledila i manifestacija “Štraparijada” u Boljkovcima , koja je takmičarskog karaktera i okuplja  veliki broj ljudi iz regiona, posebno ljubitelja konjičkog sporta. Ove godine u avgustu mesecu smo imali “Pranjansku violinu”,  petu po redu, zatim u septembru “Mudrijadu” u Lunjevici, koja postaje sve popularnija i primamljivija velikom broju stranih gostiju. Pored takmičarskog dela u pripremi hrane, pomenuta manifestacija u Lunjevici ima bogat program namenjen deci, zatim ljubiteljima streljaštva, konjičkih sportova  a sve je propraćeno muzičkim nastupima. Među kulturno-istorijskim manifestacijama su “Dani Kraljice Drage” kao i “Dani kneginje Ljubice”.  Tokom cele godine imamo niz manifestacija koje privlače turiste van one priče o smeštajnim kapacitetima na seoskom i gradskom području, namenjene ljudima koji žele da dođu u ovaj kraj jer je kulturno istorijski poznat ali i prirodno bogat i atraktivan- ističe Nevena direktorka Turističke organizacije.

Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

Redovnim učešćem Turističke organizacije na sajmovima turizma širom Srbije, organizovanjem različitih manifestacija i medijskom propraćenošću Gornji Milanovac zauzima  značajno mesto na mapi primamljivih turističkih destinacija.

 

GM PRESS/ Marijana Jakšić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button