kulturaVESTI

Repertoar bioskopa u narednim danima

Kulturni centar „Mija Aleksić“

Film: UBISTVA POD CVETNIM MESECOM

  • 27. OKTOBAR 2023. / 20:00 /
    VELIKA SALA KCGM
    CENA ULAZNICE: 300 DINARA

Zasnovan na istinitoj priči i ispričan kroz neverovatnu romansu Ernesta Burkharta (Leonardo Dikaprio) i Moli Kajl (Lili Gledston), „Ubistva pod cvetnim mesecom“ je epska krimi saga, gde se prava ljubav ukršta sa neizrecivom izdajom.
Žanr: krimi, drama, istorijski
Glumci: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow
Režiser: Martin Scorsese

Domaći film: ČUVARI FORMULE

  • 1, 2, 3, 8, 9. I 10. NOVEMBAR 2023. / 20:00 /
    VELIKA SALA KCGM
    CENA ULAZNICE: 300 DINARA

    U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović.
    Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske naučnike.
    Žanr: drama, triler, istorijski
    Glumci: Alexis Manenti, Radivoje Bukvić, Lionel Abelanski, Jérémie Laheurte, Olivier Barthélémy, Anne Serra, Predrag ‘Miki’ Manojlovic, Dragan Bjelogrlić, Jurij Drevenšek
    Režiser: Dragan Bjelogrlić

Domaći film: Heroji Halijarda

  • 6. I 7. NOVEMBAR 2023. / 20:00 /
    VELIKA SALA KCGM
    CENA ULAZNICE: 300 DINARA

    U proleće 1944, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“. U pozadini ovog istorijskog događaja odvija se priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.
    Žanr: ratni, drama
    Glumci: Žarko Laušević, Petar Božović, Nela Mihailović, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Steven William Moore, Čubrilo Čupić, Nina Nešković
    Režiser: Radoš Bajić

GM PRESS/KC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button