VESTIZAJEDNICA

„Selektivno odlaži, kulturu pokaži”

U okviru aktivnosti koje se sprovode povodom Dečije nedelje, JKP “Gornji Milanovac”  danas je ugostilo mališane iz PU “Sunce”. Tokom posete, deca su se družila sa Ljubicom, maskotom preduzeća, koja im je pričala o važnosti očuvanja čiste okoline i selekciji otpada, a zatim su obišli komunalni pogon, gde su se vozili u radnim mašinama i vozilima.

– Danas su dečica u našem pogonu mogla da vide vozila kojima mi raspolažemo, njihov omiljeni đubretarac kako ga oni nazivaju, bager, kamion. Takođe, upoznali smo ih sa osnovim stvarima selekcije otpada. Vrlo je  bitno da se o ovoj temi govori baš u ovom uzrastu, kako bismo podigli ekološku svest i naučili decu kako da pravilno selektuju otpad. – Izjavila je Ljubica

O aktivnostima tokom Dečije nedelje razgovarali smo sa Slavicom Rašić, vaspitačicom i pomoćnikom direktora PU “Sunce”.

– Kao što znate Dečija nedelja je period kada se obavlja niz aktivnosti, jedna od aktivnosti uvek je i primarna selekcija otpada. Otpad odlaži, kulturu pokaži: To je akcija koju naša ustanova odrađjuje, ne samo u toku Dečije nedelje već tokom cele godine, jer smo jedan od malog broja vrtića u Srbiji koji ima status Eko-škole. Tako da mnogo polažemo ekologiji i učimo decu o tome. Sa JKP-om imamo odličnu saradnju. – Izjavila je Slavica Rašić, vaspitačica i pomoćnik direktora PU “Sunce”

Slavica Rašić, pomoćnik direktora PU “Sunce” i vaspitač

Svake godine ovakve posete JKP-u doprinose edukaciji naših najmlađih i vrlo su važne. O značaju očuvanja životne sredine treba govoriti deci počev od najmlađeg uzrasta, kako bi se podigla ekološka svest.

GM PRESS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button