školstvoVESTI

Predsednik Kovačević poželeo srećan početak nove školske godine

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević čestitao je svim prvacima sa teritorije opštine Gornji Milanovac i njihovim roditeljima polazak u školu. Ove školske godine u prvi razred milanovačkih osnovnih škola upisano je 377 učenika. Kao poklon za polazak u školu Opština Gornji Milanovac je za sve njih obezbedila rančeve sa edukativnim sadržajem. U OŠ „Desanka Maksimović“ ove poklone najmlađim osnovcima uručio je predsednik opštine:
„Ja sam se danas ovde lično uverio da je organizacija u OŠ „ Desanka Maksimović“ na najvišem mogućem nivou. Takođe sam se uverio da zgrada potpuno treba da se rekonstruiše. Mi smo izradili potrebnu dokumentaciju i očekujemo da ćemo u skorije vreme dobiti novac kao što smo dobili novac za nastavak radova na Opštoj bolnici. To je oko 800 000 000 dinara koje treba uložiti u ovu školu da bi ona izgledala kako treba i da bi svi đaci i nastavnici imali komfor. Kao što znate, predsednik Aleksandar Vučić je najavio i povećanje plata u prosveti.
Očekujemo da se poboljšanjem i uslova i materijanog položaja svih prosvetnih radnika poboljša i kvalitet nastave“, istakao je Kovačević.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac

O samoj organizaciji nastave kako prvog školskog dana tako i predstojeće školske godine u OŠ „Desanka Maksimović“ nešto više rekla nam je direktorka Emina Đurić:
„Ovaj početak školske godine obeležen je i obojen nekim novim upustvima i smernicama koja smo dobili od Ministarstva prosvete. Akcenat će prve sedmice biti stavljen na poštovanje, negovanje i unapređenje pozitivnih ljudskih vrednosti kod učenika. Kao i prošle i ove godine ćemo imati školskog policajca u školi koji će biti pristuni u obe smene”.

Emina Đurić, direktorka OŠ “Desanka Maksimović”

Što se tiče kodeksa oblačenja i poštovanja pravila o upotrebi mobilnog telefona, u osnovnoj školi “Desanka Maksimović” kažu da se već duži niz godina poštuju ta pravila. Učenici za vreme časova ne upotrebljavaju telefon. Odlažu ih na određeno mesto i uzimaju ih tokom odmora da mogu da se jave roditeljima.

Kada pogledamo statistiku upisa na teritoriji opštine Gornji Mialanovac u vaspitnoj i školskoj 2023/2024. godini u predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje uključeno je ukupno 5411 dece i mladih, uzrasta od 1-18 godina.

GM Press/GM Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button