kulturaVESTI

Sve je spremno za početak jubilarnog Natural Mystic festivala

Finalne pripreme za 10. Jubilarni festival reggae muzike Natural Mystic, koji se tadicionalno održava na poznatom milanovačkom izletištu, brdu Ždreban, su u toku. Nevreme koje je prethodnog dana zahvatilo Gornji Milanovac nije zaobišlo ni mesto održavanja festivala, ali organizatori vredno rade na uklanjanju štete kako bi spremni dočekali goste i izvođače iz Srbije i celog sveta.

-Sutra u 18 časova bubnjari otvaraju festival, a posle toga Jahmessinjah kao domaćin i organizator. Svirke kreću od 20:30 a prvi bend AMAN ZAMAN iz Svilajnca. Posle njih nastupa RAGGALUTION iz Slovenije, a nakon toga zvezda večeri HOUSE OF RIDDIM, najbolji prateći bend iz Evrope sa svojom zvezdom u usponu REKAL. Za kraj večeri, jedan odličan soundsystem sa severa Italije WICKED AND BONNY i TOM SPIRALS koji nam dolaze iz Škotske i koji će da zagreju ljubitelje duba i elektro zvuka – rekao je Boban Jeremić, orfganizator festivala.

Boban Jeremić Jero, organizator festivala

U subotu, 22.jula, od 10 časova drugi festivalski dan počinje programom za mališane. Omiljena milanovačka animatorka Marina će u svojoj radionici upoznavati decu sa rege muzikom, praviti razne prirodne instrumente, izradjivati afričke udaraljke i svirati na istim. Deca će takođe crtati po licu i telu, takmičiti se u limbo densu, doručkovati u prirodi i još mnogo toga zanimljivog… Likovna radionica Kulturnog centra Mija Aleksić i redovna profesorka likovnog vaspitanja Valentina Nađ podučavaće najmlađe veštini slikanja i crtanja kako na papiru tako i na telu. Muzički program se nastavlja od 18 časova.

U subotu očekujemo ska program, bend PROCES i bend HOMEGROWNS,a zvezda večeri biće TIPPA IRIE, čovek koji je obeležio jednu eru reggae dance hall scene. To će biti live koncert u pratnji beogradskog benda SOULCRAFT. Za kraj subotnje večeri pripremili smo DEO FAVENTE iz Londona, koji je poznat po svom fristajlu – dodao je Jeremić.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, nastupiće novoformirani bend HOT TUB DUB. Istog dana na bini će se naći i vinyl selektor BUTCHA BLESINJAH iz Novog Sada, reggae-rap trio PIJEMONT iz Lazarevca, srpski Italijan JAH AKKA, a tačku na deseto izdanje festivala staviće, drugi put za redom DJ MYTHICAL iz glavnog grada Srbije.

Za sve one koji vole kampovanje i ove godine je obezbeđen besplatan kamp sa tuševima, mobilnim toaletima i kuhinjom za kampere. Važno je istaći da će kao i do sada ulaz na festival biti BESPLATAN pa organizatori apeluju na posetioce da ne unose svoju hranu i piće jer time ugrožavaju organizaciju i opstanak festivala.

GM PRESS/Jovana Lekić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button