sportVESTI

“San Savićko” turnir u malom fudbalu u Majdanu

Tradicionalni 24. turnir u malom fudbalu pod nazivom „San Savićko“, održan je tokom proteklog vikenda u Majdanu. Organizator turnira je Miloš Savićević, sportski novinar.

-Poslednjih desetak  godina krenuli smo sa organizacijom turnira na kome učestvuju prvenstveno deca. Nastupaju klubovi Takovo, Metalac, ogranak Crvene zvezde, tu je čačanski Borac, Javor- Ivanjica, Sloga- Požega i Sloga – Krajevo. Ovo je turnir gde deca igraju bez važnosti rezultata, trudimo se da im obezbedimo pehare i medalje, sendviče, da se deca prijatno osećaju – rekao je Miloš Savićević, organizator turnira.

Miloš Savićević- organizator turnira

Redovan učesnik turnira je Crvena Zvezda Gornji Milanovac

-Došli smo sa generacijom 2012/2013. godište . Turnir je kao i svake godine prijateljskog karaktera, deca pokazuju svoje veštine koje primenjuju na treningu – ističe Vladimir Radonjić, trener ogranka Crvene zvezde iz Gornjeg Milanovca

Vladimir Radonjić- trener GMCZ

 Jedan od igrača na ovom turniru bio je desetogodišnji Marko Marković koji je u svet fudbala ušao sa samo četiri godine a sada igra za Crvenu Zvezdu- Gornji Milanovac.

– Igrao sam na turnirima u Batočini u Kragujevcu, Ozremu, Kosjeriću. Planiram da se bavim fudbalom i kada odrastem, imam puno prijatelja i volim ovaj sport – kaže Marko Marković.

Marko Marković – igrač GMCZ

Cilj turnira, pored promocije sporta i zdravog života jeste druženje, kako mladih ekipa, tako i seniora. Dok su se igrale utakmice, pripremali su se specijaliteti, na meniu ovog puta bio je mađarski gulaš.                             

 – Malo sedimo, malo se družimo, deca igraju fudbal. Kuvamo gulaš u dva kotlića, jedan za decu, jedan za odrasle, malo ljući. Recept po kome spremamo gulaš jeste šumadijsko-mađarski (smeh). Mađari stavljaju beli luk, slaninu i peršun što se dodaje na kraju i gulašu dodaje poseban ukus – otkriva Boban, glavni kuvar.

Turnir je završen utakmicama seniorskih ekipa, nakon čega je usledilo druženje svih učesnika turnira do kasnih večernjih sati.

 

 

GM PRESS/ Marijana Jakšić

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button