DRUŠTVOVESTI

Uskoro rekonstrukcija Takovske, Ulice 1300 kaplara i izgradnja Kružnog toka

Gostujući u emisiji  Reč po reč, na TV GM Plus, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac govorio je o radovima na rekonstrukciji  gradskih ulica, kao i Izgradnji Kružnog toka, čija je realizacija najavljena tokom leta.

-Reč je o dva značajna projekta iz države u iznosu od 300 miliona dinara, a to su: potpuna rekonstrukcija Takovske ulice i Ulice 1300 kaplara, od zgrade Opštine do “Snage”. Tu će se raditi kompletno nove podzemne instalacije, što podrazumeva potpunu zamenu kanalizacionih i vodovodnih cevi i, prvi put odvodnjavanje same saobraćajnice, što znači da će se raditi kišna kanalizacija, sam kolovoz u asfaltu, trotoari i zelene površine sa obe strane. Nakon zavtšetka radova na rekonstrukciji, Takovska ulica će biti jedna od najlepših u gradu-rekao je predsednik opštine.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, foto:Gm Press

Radove na rekonstrukciji ove dve gradske ulice, zajedno sa Kružnim tokom kod bivše IDEE, izvodiće Putevi Srbije preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

– Iako smo imali spremnu dokumentaciju za početak radova na Kružnom toku, čekali smo da se završi toplovod i prođu podzemne instalacije. Početak radova očekuje se na leto, a završetak potpune rekonstrukcije dve ulice, koje su mnogo veći zahvat od Kružne raskrsnice, imaćemo do kraja godine- dodao je Kovačević.

Lepši izgled i funkcionalniji izgled Takovske ulice, kao i manje gužve u saobraćaju Milanovčane očekuju već za nekoliko meseci.

 

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button