sportVESTI

18. KARATE SEMINAR U GORNjEM MILANOVCU U ORGANIZACIJI KARATE KLUBA „TAKOVO“

U toku proteklog vikenda, a u okviru manifestacija posvećenih Danu Opštine Gornji Milanovac, Karate klub „Takovo“ je organizovao 18. po redu međunarodni karate seminar. Učesnici na seminaru su bili predstavnici više klubova iz Srbije ali i predstavnici Svetske Karate Akademije iz nekoliko zemalja evrope. Instruktori seminara su bili Miloš Marković i Nenad Vučićević, obojica ispred kluba domaćina odnosno organizatora ovog sportskog i edukativnog događaja.

Veliko mi je zadvoljstvo da Vas obavestim da je i ove godine tradicija KK „Takovo“ u organizovanju stručnih tribina i trening seminara nastavljena uprkos svim poteškoćama sa kojima se svi danas susrećemo. Od 2005. godine smo započeli da se bavimo usavršavanjem i stručnim radom kroz okupljanja i zajedničke treninge i razmenu iskustava. Samo da podsetim, da smo kroz dugi niz godina imali prilike da ugostimo i dovedemo u Gornji Milanovac velikane Svetskog karatea, ali danas imamo situaciju koja se promenila tako da sada naši edukovani instruktori rukovode seminarima kako kod nas tako i u inostranstvu. Svetska Karate Akademija je to potvrdila velikim priznanjem koji nam je ukazala proglasivši KK „Takovo“ i Gornji Milanovac kao trenažni centar ovog dela Evrope i meni je veliko zadovoljstvo da najavim da nas tek očekuju ozbiljni zadaci u cilju promocije i omasovljavanja karatea kao jedne sportske discipline ali i veštine koja baštini vrednosti koje našoj deci pomažu da lakše savladaju zadatke koje im današnje vreme nameće. Moram reći da sam veoma zadovoljan odzivom kolega i instruktora koji su se uprkos svim poteškoćama odazvali i učinili nam tako veliku čast, a posebno kada je ovako veliki povod kao što je Dan naše opštine jer naš seminar je uvršten u program manifestacije. Sa seminara smo poslali jaku poruku koja kaže „ Ukoliko želimo da imamo dobre takmičare moramo imati dobre trenere i ako želimo da se karate razvija moramo imati dobre i edukovane instruktore“. Sa tom porukom su svi naši gosti i učesnici otišli da dalje šire ideju karatea a iz našeg grada su poneli sjajne uspomene i iskustva. U slobodno vreme svi učesnici su imali priliku da prate program na centru koji je trajao tokom celog vikenda. Dogovoreno je da se sledeće godine organizuje 19. po redu seminar i određen je organizacioni tim koji ima zadatak da za sledeću godinu spremi još bolji i raznovrsniji program – rekao je Nenad Vučićević, potpredsednik KK „Takovo“ i glavni instruktor na seminaru zadužen za rukovođenje preograma za instrukrore.

Miloš Marković, instruktor na seminaru zadužen za za mlađe uzrasne kategorije je dodao:
Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da na ovom seminaru delim svoja iskustva sa našim najmlađima i da im pomognem da lakše napreduju u karateu koji predstavlja divnu vrstu psihofizičke aktivnosti, ali koji je jako zahtevan ako želite da budete uspešni i da napredujete. Potrebno je vreme, kao i u svemu, i ja sam probao da to prenesem na učesnike seminara. Videćemo sledeće godine koliko sam bio uspešan u tome, potrebno je da se deca prate iz godine u godinu i to je ono što radi KK „Takovo“ i u tome smo lideri. Zahvaljujući Nenadu Vučićeviću, otvorili smo vrata ka Evropi i napravili kontakt sa Svetskom Karate Akademojom koja je prepoznala naš kvalitet i hoće da ulaže u razvoj karate u Srbiji. Moram da kažem da naš grad ima sjajne uslove za vežbanje i da je jedan od retkih sa takvom infrastrukturom a KK „Takovo“ kroz organizovanje svojih aktivnosti maksimalno koristi te uslove. Pomenuću da mi imamo sekcije u svim osnovnim školama u gradu i koristimo i kapacitete Sportske hale „Breza“ povremeno tako da sam siguran da uspeh naših mladih karatista neće izostati.
Organizovanjem ovakve manifestacije mi želimo da nešto vratimo ovom gradu tako da je velika stvar kada toliko dece se bavi karateom u Gornjem Milanovcu i kada još toliko njih želi da dođe da uči od nas.
Na kraju bih rekao da sam prezadovoljan zalaganjem mladih naraštaja, ovaj seminar nam je svima mnogo pomogao da još bolje napravimo strategiju za dalje delovanje. Očekuje nas puno dobrih akcija i ja pozivam sve zainteresovane predškolce i školarce da nas pronađu ida nam se pridruže u našoj misiji.
U ime kluba se zahvaljujem lokalnoj samoupravi na svesrdnoj podršci i saradnji ovoliko dugi niz godina.

foto: Nenad Vučićević

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Pogledajte još i...
Close
Back to top button