VESTIZAJEDNICA

MUP: U saobraćajnim nezgodama povređeno 10 lica

Prethodnog dana u Republici Srbiji dogodilo se 90 saobraćajnih nezgoda, u kojima je povređeno 10 lica.

I za danas su najavljeni povoljni vremenski uslovi i visoke temperature za ovo doba godine, pa se na putevima očekuje veliki broj motocikala, mopeda i bicikala, ali i veliki broj pešaka.

Skreće se pažnja da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 19 pešaka, i pored mera pojačane kontrole koje saobraćajna policija sprovodi u cilju zaštite bezbednosti pešaka. Od navedenog broja poginulih pešaka, 11 su građani stariji od 65 godina, a posebno se napominje da je 17 od 19 pešaka poginulo u noćnim uslovima.

U sklopu pojačane kontrole saobraćaja koju saobraćajna policija sprovodi već dva meseca kako bi se unapredila bezbednost pešaka, 9.343 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza, a 163 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

Pored toga, zbog nepropisnog prelaska ulice sankcionisano je 648 pešaka.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače motornih vozila da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila, pre svega u zonama škola i zonama pešačkih prelaza.

Istovremeno se apeluje i na pešake da poštovanjem propisa doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose svetloodbojni prsluk ili druge reflektujuće elemente.

GM PRESS/MUP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button