sportVESTIZAJEDNICA

Novi Metalčev trening centar „Metalac Malac”, mesto po meri sporta

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i Dragoljub Vukadinović, predsednik Upravnog odbora Grupe Metalac obišli su danas novootvoreni Metalčev trening centar „Metalac Malac.”

Prostor ispod zapadne tribine stadiona FК Metalac bezbednosno i funkcionalno je prilagođen fizičkim aktivnostima u zatvorenom prostoru, opremljen veštačkom travom i odgovarajućim sportskim rekvizitima. Radovi na uređenju objekta trajali su mesec dana.

Prostor je najpre bio namenjen kuglašima, a onda smo se, na Upravnom odboru dogovorili da ga pretvorimo u jedan trening centar za sve selekcije, u koji su uključena i deca od tri godine, da ovde vežbaju i da se igraju. Dobili smo jedan pristojan i funkcionalan prostor, koji je human i za decu dobar. Ovde deca mlađih selekcija i petlića mogu da treniraju i uče prve fudbalske korake i veštine. Za zimski period od 1. decembra do polovine marta, ovo je pun pogodak, nakon čega deca izlaze da treniraju napolju. Kada sam dobio obećanje od predsednika opštine da će nam pomoći sa million i po dinara, to je bila inicijalna kapisla da uđemo u projekat koji je koštao oko 40 000 evra. Završili smo, zadovoljni smo i mi i deca i roditelji. Za sam trenažni proces na raspolaganju je površina od petsto kvadratnih metara, dok još sto pedeset zauzimaju svlačionica, toaleti i galerija za boravak roditelja, a što je najvažnije, deca su bezbedna – rekao je Dragoljub Vukadinović, predsednik Upravnog odbora Grupe Metalac.

Dragoljub Vukadinović, predsednik Upravnog odbora Grupe Metalac, foto/Gm Press

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac rekao je se uvek raduje kada od strane privatne inicijative dođe nešto ovako lepo i da će opština uvek podržati dobre ideje za grad.

Imati jedan ovakav stadion je posebna draž u čitavoj Srbiji, kada se još inicira da se uradi i teren sa veštačkom travom i zatvoreni teren, gde sve selekcije tokom zimskog perioda mogu da vežbaju, to je nešto zaista fantastično, što Milanovac čini posebnim. Izgradnjom zatvorenog bazena mi ćemo tu sportsku infrastrukturu zokružiti, čime ćemo biti jedinstveni u Srbiji po tome što imamo takvu sportsku infrastrukturu na jednom mestu –zaključio je predsednik opštine.

Dejan Kovačević, predsednik opštine GornjimMilanovac, foto/Gm Press

On je dodao da će se nastaviti sa razvojem sporta i u narednom periodu, i da će se raditi na poboljšanju sadržaja za sve koji u Gornjem Milanovcu žele da se bave sportom, a to se posebno odnosi na mlade.

foto/Gm Press

U Metalčevim mlađim selekcijama trenira ukupno oko 350 dečaka i devojčica. Otvaranjem TC „Metalac Malac“ stvorili su se uslovi i za formiranje nove grupe dece, do šest godina, za koju je prijavljivanje u toku, a s kojom će na bazičnim elementima sportskog razvoja raditi profesori fizičkog vaspitanja.

foto/Gm Press
foto/Gm Press
foto/Gm Press

GM PRESS/Aleksandra Stevanić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button