kulturaVESTI

KUD „Šumadija“ nakon godišnjeg koncerta priprema čuvenu folklorašku zabavu a uskoro i još jedan koncert

Kruna godišnjeg rada svakog KUD-a je godišnji  koncert. Izaći pred svoju publiku, pred svoje sugrađane kao najstrožije kritičare, prikazati koreografije, sklad koraka, odabir spletova, odabir tradicionalnih pesama za članove društva sa jedne strane jeste javni čas ili jednostavno  ispit a sa druge strane zadovoljstvo. Članovi KUD “Šumadija” još jednom su kao i obično položili ispit, svaki nastup nagrađen je burnim aplauzima od najmlađih kojima je ovo bio prvi javni nastup pa do nepogrešivih članova prvog ansambla. Frenetični aplauzi su se orili salom koja je bila premala da bi primila sve koji su želeli da budu deo ovog druženja.

-Po svemu sudeći sledeće godine ćemo se vratiti na tradicionalno održavanje tri vezana koncerta, jer veliki broj naših sugrađana ove godine je ostao uskraćen za ulaznicu. Naglasio bih da je posle dve godine korone naš najveći uspeh što smo održali društvo uz redovno izvođenje probi. Što se tiče oba koncerta mogu reći da smo zadovoljni kvalitetom nastupa. U planu su nam nove koreografije a ujedno radimo i na sređivanju novih prostorija za orkestar i za pevačke grupe. Pred nama je još jedna radna i nadam se uspešna godina i nadamo se da ćemo sledeće godine prirediti još kvalitetniji program. Do sledećeg koncerta nećemo čekati godinu dana, imamo u planu da krajem marta ili početkom aprila organizujemo još jedan koncert na kome će gost biti neko od kulturno umetničkih društava iz Srbije  – rekao je Aleksandar Tulović, predsednik KUD „Šumadija“

Aleksandar Tulović – predsednik KUD „Šumadija“

I to nije sve, predsednik društva Tulović najavljuje još jedno divno druženje sa falklorašima na čuvenoj folkloraškoj zabavi koja je zakazana za 17.mart tekuće godine u hotelu „Šumadija“. Svi koji žele da uživaju  u lepoti naših folklornih igara i da zaigraju sa najboljima mogu se prijaviti KUD „Šumadija“.

GM PRESS/ Marijana Jakšić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button