DRUŠTVOZDRAVSTVO

Besplatni preventivni pregledi, u nedelju 14. jula

Kao što smo ranije najavili i ovog vikenda – u nedelju 14.07.2024.godine, u periodu od 08.00 do 17.00 časova, u Domu zdravlja Gornji Milanovac organizovaćemo preventivne preglede za sve zainteresovane sugrađane.

Pored EKG, merenje krvnog pritiska, glikemije zainteresovani mogu uraditi ultrazvučni pregled štitaste žlezde a ukoliko je potrebno nakon toga biće upućeni endokrinologu. Takođe, na osnovu mišljenja endokrinologa ukoliko je potrebno radiće se i dodatne laboratorijske analize.

Ovoga vikenda preventivni pregledi biće organizovani u gradu – Vojvode Milana 36 Kako su deca na raspustu ovoga puta nećemo organizovati preglede za decu. Zakazivanje nije potrebno – dovoljno je doći do zdravstvene ustanove u napred navedenom terminu (nedelja, od 8.00 do 17.00 časova). Ističemo da ćemo kontinuirano organizovati ovakve akcije, a sve u skladu sa interesovanjem lokalne zajednice koje ćemo analizirati i pratiti. Kao što smo već rekli, ovim pregledima želimo da postignemo par stvari:

1. Želimo da, bez velikih i opterećujućih procedura, bez zakazivanja termina, i knjižice ovim pregledima obuhvatimo što širu populaciju. Želimo da povratimo poverenje u zdravstveni sistem, da i na ovaj način damo priliku pacijentima da nam ukažu na eventualne nedostatke sa kojima se suočavaju pri poseti našoj ustanovi, da ih saslušamo i sve predloge i sugestije probamo uvažiti i unaprediti se, nadam se na zadovoljstvo svih.

2. Želimo da osvetlimo i osvestimo činjenicu da je potrebno i najbolje da posetimo lekara onda kada nas ništa ne boli. To je najbolje i za pacijenta i za lekare, odnosno zdravstveni sistem u celosti. Činjenica je da veliki broj ozbiljnih obolenja, koja se uspešno mogu lečiti ukoliko se dijagnostiku u početnoj fazi, mogu biti otkrivena u samom nastanku ovakvom vrstom pregleda, jednom do dva puta godišnje.

3. Svesni smo da nije uvek lako doći do lekara sa kojim bi pacijenti porazgovarali i posavetovali se … Zato želimo da rasteretimo sistem i olakšamo pacijentima, tako da bez zakazivanja termina i zdravstvene knjižice mogu obaviti ove preglede i time biti mirni i spokojni narednih 6 meseci… Pozivamo vas da se u što većem broju odazovete pozivu za preventivne preglede i posetite nas.

 

 

 

GM PRESS/ dr Aleksandar Čivović v.d. direktor Doma zdravlja Gornji Milanovac

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezani članci

Back to top button